woensdag 31 mei 2017

“Wij zijn er trots op”

De eerste inzetten van de nieuwe reportage en recordingwagen van Omroep West zitten er op, dus tijd voor een interview met de twee gebruikers; Bas Martinius (Mediaoperator) en Mike van der Beemt (Programmatechnicus).

Hoe bevalt de nieuwe Iveco?
Goed, wij zijn er echt heel erg trots op!

Goed om te horen, wat waren de eerst inzetten?
 De eerste twee officiële inzetten zitten erop; dat was een muziek opname in de kerk en de eerste live productie voor Radio West tijdens de dodenherdenking.

Kunnen jullie wat meer vertellen over de installatie in de Iveco?
De Iveco audiowagen heeft als hart van de installatie een Midas Pro 2 mengtafel. Maximaal 144 bronnen kunnen volledig flexibel gerouteerd worden naar de 56 inputs van de tafel. Door het AES50 protocol is een vrije routing naar zowel de meercamera / regiewagenals de zaalversterking mogelijk en dat levert enorm veel flexibiliteit op.

Dus jullie kunnen nu ook grotere inzetten doen dan voorheen?
Ja, inzetten die qua audio te groot zijn voor de de meercamera / regiewagen kunnen in deze wagen gedraaid worden. Intercomfunctionaliteit en andere audiozaken worden dan omgezet naar deze wagen. Langere afstanden tussen zaal en wagen worden door middel van glas overbrugd. De wagen kan multitrack opnemen en ook virtueel soundchecken behoort tot de mogelijkheden. Voor de verbinding met de studio kan KA-sat worden gebruikt, maar ook is een Comrex BRIC-Link IP Audio Codec aanwezig, een stereo breedbandzender, twee WZ-ontvangers, een mob-zender en twee gsm vorken.

De reportagewagen van Omroep West

Zeer ruim inzetbaar, dat klinkt goed! En zijn jullie tevreden over de afwerking?
Zeker, Triple Audio heeft de wagen voor ons gebouwd. Ondanks budgettaire uitdagingen hebben ze een mooi afgewerkte wagen opgeleverd, voorzien van sfeervolle en praktische LED verlichting die ook zonder walspanning werkt. De de akoestische demping is binnen dit project optimaal gerealiseerd. De wagen is voorzien in de mogelijkheid om je losse extra belading zoals flightcases e.d. eenvoudig te fixeren zodat het geheel niet kan beschadigen tijdens transport.

Voorts worden de mengtafel en het meubilair door middel van een stootstang beschermd tegen onder andere rollende stoelen. De installatie en de rekken zijn efficiënt ingedeeld en keurig netjes gebouwd en bekabeld. De indeling van de rekken is zodanig dat bijna alle apparatuur van achter bereikbaar is, wat het aanzienlijk makkelijker maakt om onderhoud te plegen of storingen op te lossen.Uiteraard is de wagen ook voorzien van een (stille) airconditioning, zodat er ook in de warmere zomerdagen gewoon gewerkt kan worden.

Ik wil jullie bedanken voor het interview. Willen jullie nog iets zeggen ter afsluiting?
Kort gezegd, de wagen is een parel waar we heel blij mee zijn. Mannen van Triple; onze complimenten voor dit resultaat! Omroep West kan met deze wagen weer jaren vooruit.

De binnenkant van de reportagewagen van Omroep WestOplevering van de reportagewagen van Omroep West

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!