Studiomeubels

Op zoek naar een Studio-, Edit-, Podcast- of Regie-meubel? Kies voor Triple Audio!

Op zoek naar een Studio-, Edit-, Podcast- of Regie-meubel?

Naast broadcast apparatuur kun je bij Triple Audio ook terecht voor studiomeubels voor radio- en tv-studio's, editruimtes, podcaststudio’s en de regie-omgevingen.

Onze ontwerpers kunnen adviseren in een passend studiomeubel. Kies bijvoorbeeld voor prefabricage (bijna kant-en-klaar) of custom, groot of klein. Custom studio meubels worden altijd eerst uitgetekend en 3D gevirtualiseerd in de uiteindelijk ruimte voordat het daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. Door het studiomeubel virtueel in de studio, editruimte, podcaststudio of tv-regie te plaatsen, kan jij als eindgebruiker goed zien wat het eindresultaat kan worden. Op deze manier heb je meer inzicht en wordt er een meubel gerealiseerd dat helemaal aansluit op jouw wens.

Studiomeubilair

Achter vrijwel alle studio-, edit-, podcast- en regie-meubels wordt de hele dag gewerkt door dj’s, hosts, co-hosts, programmamakers en editors. Het is dus belangrijk dat een meubel ontworpen wordt met oog op ergonomie en duurzaamheid. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk dat een meubel er mooi en strak uit moet zien.

De ontwerpers van Triple Audio steken veel tijd en aandacht in het ontwerpen van studiomeubilair. 3D-schetsen en verschillende soorten tekeningen zijn waardevol en helpen de wens van onze klanten te realiseren.

Duurzaamheid

Iedereen haalt voordeel uit een duurzaam ontworpen meubel voor studio’s, editruimtes, podcaststudio’s en regie-omgevingen. Bij Triple Audio wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van een studiomeubel. Omdat de meubels de hele dag intensief gebruikt worden door onder andere dj’s, hosts, co-hosts, programmamakers en editors, is het belangrijk dat studiomeubels jaren mee kunnen. Triple Audio experimenteert graag met nieuwe materialen, om zo de duurzaamheid van een studiomeubel te vergroten. Alle mogelijkheden en varianten op het gebied van HPL (high pressure laminate), custom bedrukt HPL, spuitwerk en coatings zijn ons dan ook bekend.

Ergonomie

Naast duurzaam studiomeubilair is het ook belangrijk om het meubel ergonomisch te maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het studiomeubilair in hoogte verstelbaar te maken. Al jaren wordt er door Triple Audio gebruik gemaakt van hefkolommen bij studio-, edit-, podcast- en regie meubels. De elektrisch in hoogte verstelbare aluminium hefkolommen zijn een echte eyecatcher en zijn kenmerkend voor een meubel dat is geleverd door Triple Audio. Naast de elektrisch in hoogte verstelbare poten kunnen ook schermen in hoogte versteld worden: elektrisch of handmatig. Een volledig verstelbaar meubel is natuurlijk van belang wanneer mensen met verschillende lengtes langdurig werken aan een meubel. Alleen op deze manier kan er volgens de ARBO-richtlijnen gewerkt worden.

Uniek

Studio-, edit-, podcast- en regie-meubilair kan een uniek karakter worden gegeven door bepaalde items toe te voegen en anders te denken. Triple Audio beschikt over engineers die zich durven te onderscheiden waardoor studiomeubels gecreëerd worden met een uniek karakter. Dit unieke karakter zit ‘m in kleine details zoals flushmounted paneeltjes tot grote anders-dan-anders ontwerpen:

- Het versmelten van een mixers in het studio meubel
- Een opbouw of juist een verdieping
- Zwevende elementen
- Akoestische ontkoppelingen
SmartLed LED-Strips in de rand van het meubelblad

Zelf een ontwerp van je studiomeubel in gedachten?

Heb jij al een idee hoe jouw studio meubel eruit moet gaan zien? Dat is mooi! Wij denken graag met je mee en brengen jouw meubelontwerp graag naar een hoger niveau. We betrekken je bij iedere stap van dit proces, het wordt immers jouw meubel.

SmartLed_Studio_Meubel_Omrop_Fryslan_4
SmartLed_Studio_Meubel_Omrop_Fryslan_3
SmartLed_Studio_Meubel_Omrop_Fryslan_2
SmartLed_Studio_Meubel_Omrop_Fryslan

Voorbeelden

Bekijk ons werk!

Radiostudio - voorbeeld bij Hogeschool Utrecht
TV-studio - voorbeeld bij Omroep Flevoland
WPM's (werkplekprogrammamaker) - voorbeeld bij BNNVARA
Podcastmeubel - voorbeeld bij Omrop Fryslân