vrijdag 11 december 2020

Twee passies combineren

Bij Triple Audio werken we met een passie voor broadcast. In 1991 begon Triple Audio als de Centrale Onderhoud Dienst (C.O.D.) en sindsdien is ze uitgegroeid tot een begrip in de broadcastbranche. Radio als medium is nog steeds ontzettend populair en verliest haar populariteit zeker niet. We worden enthousiast van ideeën van onze klanten, en daarom staat dit artikel in het teken van zo’n idee.

Jari Minne (18) uit Wevelgem, (West-Vlaanderen, België) studeert Houttechnieken aan het VTI Sint-Lucas Menen. ‘In het 6e jaar houttechnieken krijgen we als opdracht een eigen project te kiezen’, vertelt Jari. ‘We krijgen hierbij de volledige vrijheid om zelf iets uit te werken naar keuze.’ Jari koos ervoor om zijn twee passies, radio en houttechniek, te combineren en begon met het maken van zijn eigen radiomeubel.

Op eigen houtje
Jari is op eigen houtje (😉) begonnen met het maken van werktekeningen, wat uiteindelijk resulteert in een fysiek radiomeubel. Op dit moment is Jari net klaar met het uitwerken van de technische tekeningen. Zodra het hout binnen is van de houtleverancier, kan Jari aan de slag met het uitfrezen door middel van de CNC-machine.

De indeling van Jari's studiomeubel

Het ontwerp
Jari: ‘Als je gedetailleerd gaat kijken naar de vorm van het meubel merk je al snel op dat het lijkt op een vleugel piano. Dit komt omdat ik dit één van de mooiste instrumenten vind. Het is dan ook de basis van zowat alle muziek en ook van mijn nieuwe radiostudio.’

Jari heeft een aantal technische vragen gesteld aan de engineers van Triple Audio, dit vanwege de ervaring die zij hebben in het maken van studiomeubilair. Uiteindelijk heeft Jari besloten om de in hoogte verstelbare hefkolommen bij Triple Audio te bestellen, zijn meubel wordt hierdoor ergonomisch met een strakke, professionele look.

Het studiomeubel van Jari is naar verwachting af aan het einde van dit schooljaar. ‘Ik kan niet wachten tot mijn volgende radio-uitzending met dit nieuwe radiomeubel’, aldus Jari.

Passie voor radio
Jari is zelf op jonge leeftijd gepassioneerd geraakt met radio: ‘Het is zo'n mooi medium waar je zoveel mee kan. Het bestaat al heel lang en ik ben ervan overtuigd dat het niet zomaar zal verdwijnen.’Waar zijn voorkeur ligt in de radiowereld? Daar kan Jari niet zomaar antwoord op geven. ‘Het presenteren van een radioprogramma, het maken van jingles, de techniek achter de schermen en het instarten van goede muziek, eigenlijk spreekt het hele medium mij aan.’

Jari's huidige studiomeubel wordt zometeen vervangen door het nieuwe ontwerpHet ontwerp van Jari's nieuwe studiomeubel

Op dit moment is Jari voornamelijk bezig met het maken van internet radio en jingles. Daarnaast neemt hij af en toe voicetracks op voor Quindo, de jongerenradio in zijn buurt. Het studiomeubel dat te zien is op de verschillende foto’s, zijn van Jari’s huidige studiomeubel. Deze heeft hij in schoolvakanties gemaakt en wordt straks vervangen door het meubel dat op dit moment gemaakt wordt.

‘Het is mijn droom om te gaan werken voor nationale radio. Mijn drang om radio te maken is groot, en ik niet wil blijven stilzitten; daarom heb ik mijn eigen thuisstudio gemaakt.’ Tot op de dag van vandaag is Jari nog altijd bezig met het bouwen, verbouwen en optimaliseren van zijn radiostudio. Jari: ‘Dankzij mijn opleiding kan ik mijn studio nog een stapje verder brengen. Ik ben super fier op wat ik op mijn leeftijd al bezit.’

Tijdens Jari's studio heeft hij verschillende meubels gemaakt

Wil je weten wat Triple Audio voor jouw (thuis)studio kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. 

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!