dinsdag 23 september 2014

Twee 4G-antennes in een hondenkarretje

Rudi Wynants, de technicus die Ornelis Vancoillie (de ochtendshow van Q-Music België) radio laat maken vanaf een tandemfiets.

Al dertien jaar lang leidt Rudi Wynants alle stunts van Q-Music in goede banen. Willen de heren en dames DJ’s radio maken vanuit een reuzenrad? Of liever een vliegende studio? Rudi zorgt ervoor dat het gebeurt!

Q-Music maakt een radio uitzending vanaf een tandemQ-Music maakt een radio uitzending vanaf een tandem

Strapdag
Op die dag worden kinderen aangemoedigd om te voet of met de fiets naar school te gaan. Ornelis Vancoillie wilden iedereen nog een extra duwtje in de rug geven en presenteerden hun ochtendshow voor de gelegenheid live vanaf een tandem. Een wereldprimeur!Een compacte- en krachtige radiostudio werd geïnstalleerd in een hondenkarretje die achter de tandem kwam te hangen. Voor de draadloze verbinding werd gebruik gemaakt van de Comrex Access 2USB Portable 4G Live audio over IP codec.

Q-Music maakt een radio uitzending vanaf een tandemQ-Music maakt een radio uitzending vanaf een tandem

Zonder delay of stilte
“Zo’n ochtendshow heeft een heel strak format en is een heel snel programma”, vertelt de technicus. “Alles moet elkaar naadloos opvolgen en dat kan alleen wanneer je over een heel goede verbinding beschikt”. Is dat niet het geval, dan krijg je een vertragingseffect, zoals je dat op televisie vaak ziet bij rechtstreekse live verslagen van correspondenten in het buitenland.Op TV kom je daar nog mee weg, maar op de radio is een stilte van pakweg twee seconden een eeuwigheid’’. Wanneer een radiozender op locatie gaat rijdt er normaal gesproken een satellietwagen mee, die voor een stabiele verbinding zorgt. Maar omdat de Q-DJ’s deze keer ook nog eens veertig kilometer wilden fietsen, was zo’n straalwagen geen optie.

Daarom namen Ornelis Vancoillie twee 4G-antennes mee in hun hondenkarretje. Die maakte verbinding met de telecom masten langs het parcours en zrorgdevoor een ruisloze radio uitzending.Om alles zonder storing en schade te laten verlopen maakte de Q-technicus een bodem uit kunststof (zacht materiaal om schade te voorkomen) voor het hondenkarretje waar alle zendapparatuur perfect in past.

De uitzending is uitstekend verlopen door de perfecte werking van de Comrex Access 2USB Portable 4G Live audio over IP codec.

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!