woensdag 8 september 2021

Top geluid met Omnia SST!

Met de Omnia SST transformeer je een standaard computer in een hoogwaardige Omnia audioprocessor. Dit merkte ook Appie die onlangs deze software bij ons aanschafte.

Review

'Ik was op zoek naar een betaalbare audioprocessor voor in mijn home studio. Na vele hardware processors was ik niet tevreden over het geluid van deze "dozen". Tijdens het afstruinen van de FM-band kwam ik het geluid van Omroep Flevoland tegen, deze sound viel mij gelijk op! Wat een heerlijke open en natuurlijke sound met een fijne ronde bass, dit was wat ik zocht!

Na contact gehad te hebben met de omroep kwam ik erachter dat er gebruik gemaakt word van door Triple Audio geleverde Omnia SST audio processing software met een preset gemaakt door Edwin.

Inmiddels heb ik de Omnia SST ook aangeschaft en heeft Edwin voor mij een custom preset gemaakt. De aanschaf en installatie ging vrij vlot met behulp van Triple Audio.

Kortom zoek je een betaalbare audioprocessor? De Omnia SST heeft het aan boord.'

Omnia SST UI in de studio

Meer over Omnia SST

De Omnia SST audio processing software is gebaseerd op een krachtige processing engine, ontworpen door Hans van Zutphen. Deze software is de eerste processing software die Telos Alliances Omnia MicroMPX codec ondersteunt (optioneel), een speciale codec gemaakt voor FM-radio die een hoge kwaliteit MPX-signaal over een 320kbps stream stuurt. 

Dit kan je verwachten van de standaard Omnia SST:

 • Een gereduceerde data stream uitgang met volwaardige hoge kwaliteit multiplex audio en RDS-signaal. Deze kunnen direct over IP van de processor naar de zender gestuurd worden. 
 • Het verbeteren en repareren van binnenkomende audio, geoptimaliseerd voor de uiteindelijke processing stappen.
  Geluiden als een 50hz brom worden verwijderd, gedeclipte audio wordt aangepakt met de Perfect Declipper, het geluid wordt verbeterd bij lossy gecomprimeerde audio (zoals MP3) én automatische fase problemen in het stereo worden gerepareerd. 
  Door deze stappen krijg je een schone, open en luide sound.  
 • Livewire
 • Speciaal gemaakte Omnia presets
 • FM pre-emphasis
 • Stereo en RDS encoding
 • Dezelfde geavanceerde composiet clipper als in de Omnia.9sg
 • Een latency van minimaal 5ms (bij gebruik van een computer met een i7 processor)

UI Omnia SST audio processing software

MicroMPX encoder/decoder

Eerder noemden we al dat de Omnia SST audio processing software MicroMPX codec ondersteunt. Hiervoor heb je een encoder of decorder nodig. Deze zijn zowel als één pakket met de software te krijgen als later toe te voegen. 

De MicroMPX encoder zorgt ervoor dat je een gereduceerde data stream met volwaardig hoge kwaliteit multiplex audio en RDS-signaal krijgt dat direct over de IP van de processor naar de zender kan worden gestuurd. 

De MicroMPX decoder zorgt ervoor dat je een hoge kwaliteit MPX-signaal kunt ontvangen en verwerken in de audio processing. 

Het complete plaatje

binnenkant van een broadcast computerUiterlijk voorkant en achterkant broadcast computer

Zoals je nu weet is de Omnia SST een softwareproduct. Deze software moet ergens op draaien. Triple Audio kan je voorzien van de ultieme broadcast computer. Deze kan naar jouw wensen samengesteld worden.

De broadcast computer is geoptimaliseerd voor 24/7/365 gebruik. Hij zal bijvoorbeeld niet zomaar een update starten terwijl jij midden in een uitzending zit, wel zo handig. We denken graag mee over wat de ideale broadcast computer voor jou nog mee rin petto moeten hebben. 

Het aansluiten van software met een door Triple Audio geleverde broadcast computer gaat erg snel. We stellen alles al in ons tech lab in zodat op locatie alleen de computer nog maar aangesloten hoeft te worden. Je start de software op en bent klaar om te gaan.

Wil je meer weten over deze Omnia SST audio processing software of ben je al overtuigd en wil je de software aanschaffen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. 

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!