Studio schakelen met Aeron en Axia
vrijdag 12 november 2021

Studio schakelen met Aeron en Axia

Bij veel radiostations wordt er regelmatig OnAir geschakeld tussen studio’s of naar de non-stop uitzendingen. Dit kan onder andere in de Axia xNode mixmatrix. In een Axia xNode kun je namelijk verschillende bronnen, Livewire+/AES67, analoog en/of digitaal, invoegen en deze koppelen, of zelfs mixen, aan een op dat moment relevante output. 

Het omzetten van de koppelingen in de Axia xNode kun je handmatig doen. Maar… nu is er in Aeron Studio, radio automatiserings software, een “Axia xNode Studio Switch” integratie toegevoegd. Deze schakelt zonder extra handelingen van de gebruiker automatisch audio tussen één van de live uitzendingen en non-stop uitzendingen. Naast het (de)activeren van de Live Assist in Aeron Studio wordt ook audio routering automatisch toegepast in de Axia xNode mixer. 

In de afbeeldingen zie je hoe de Axia xNode ingesteld staat zodat de Studio Switch kan switchen tussen de ingangen van Aeron Cart-A, Cart-B en de aangesloten studio’s. 

xNode opzetAeron Studio instellingen

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!