maandag 29 oktober 2018

State-of-the-art studio's voor studenten journalistiek

Triple Audio heeft voor de opleiding Journalistiek van de Hogeschool Utrecht het hele audio platform voor de Media Technologische Omgeving gerealiseerd. Het fundament voor het audio platform bij de radio en tv-studio’s is gebaseerd op het Livewire+ Audio over IP-ecosysteem.

Martijn de Groot, projectmanager MTO en coördinator Media van de School voor Journalistiek is trots op het resultaat:

“We hebben hier nu camera’s met dezelfde kwaliteit, die ook bij het NOS Journaal worden gebruikt. Veel lokale omroepen zullen jaloers zijn op onze apparatuur. We lopen nu synchroon of zelfs voor op de beroepspraktijk. Je kunt het vergelijken met de nieuwste iPhone met de meest innovatieve functies.”

De twee radiostudio’s, tv-regie, 14 edit ruimtes en studieplein zijn universeel inzetbaar dankzij de AoIP infrastructuur. Letterlijk alle audiobronnen zijn op de gehele 2e etage van de nieuwe gebouw overal beschikbaar.De hoge mate van de flexibiliteit en integratie met het Livewire+ AoIP ecosysteem maakt het onder andere mogelijk om elke spreekcel of montageruimte te gebruiken voor live bijdrages, inclusief roodlicht signalering, gerelateerd retour, kuch en talkback, in de radio- en tv-studio’s.

De Hogeschool Utrecht heeft zelf zorg gedragen voor de AoIP netwerk infrastructuur. Dankzij een nauwe samenwerking met de Hogeschool Utrecht is het netwerk helemaal geschikt gemaakt voor AoIP.

Selfop RadiostudioDe nieuwe radiostudio van Hogeschool UtrechtDe nieuwe Radiostudio van Hogeschool Utrecht

Telos Infinity IP-intercom
Deze state-of-the-art radio en tv omgeving onderscheidt zich onder andere door het Telos Infinity IP-intercom systeem. De Telos Infinity is uniek doordat er geen intercommatrix nodig is, maar juist gebruik maakt van het AoIP netwerk. Alle bronnen en retouren zijn daarmee beschikbaar voor de intercom. Daarnaast integreert de Infinity ook naadloos met de Axia Fusion mixer. Intercom wordt direct in het retour, met al zijn eigenschappen, geïnserteerd alsof het vanzelfsprekend is.

Axia Fusion AoIP mixer
De Axia Fusion AoIP mixer is zowel bij radio als TV geïnstalleerd, want door de instelbare audio delay en loudness metering is de Axia Fusion zeer geschikt voor de inzet bij TV. Verder is de Axia Fusion compleet gebaseerd op Livewire+, een AoIP protocol wat naadloos is geïntegreerd met NDI, daarmee is de koppeling tussen de Newtek Tricaster TC1 en de Axia Fusion eenvoudig en robuust.

De Telos Infinity in de radiostudio van de Hogeschool UtrechtDe radiostudio van de Hogeschool Utrecht

VX Prime en Telos VSet6
Voor de afhandeling van telefoongesprekken wordt er zowel in de radio en tv-studio’s als in de spreekcellen Telos VX Prime gebruikt. In de spreekcellen is de bediening van de Telos VX Prime en de lokale Axia xNode mixer gevirtualiseerd door middel van Axia IP-Tablet, door de virtuele bediening wordt veel ruimte bespaard en zijn de edit ruimtes slechts ingericht met een IMac en microfoon.

Ook in de radiostudio’s wordt optimaal gebruik gemaakt van de integratiemogelijkheden. Zo kan een DJ in de SelfOp studio eenvoudig een nummer bellen vanaf de Axia Fusion terwijl de CoHost zelf nog een ander telefoongesprek voorbereid op de Telos VSet6.

De opleiding Journalistiek van de Hogeschool Utrecht laat met dit project zien helemaal bij de tijd te zijn en de studenten zo goed mogelijk klaar te stomen tot toekomstige professionals.

Neem zelf een kijkje in de studio's, met deze 360° tour.

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!