dinsdag 3 maart 2020

#STARPOWER met Axia Quasar

Quasar, het nieuwe vlaggenschip van Axia. Misschien dat je weleens van dit product hebt gehoord of dat je het wellicht op de IBC 2019 hebt gezien. Dit revolutionaire product biedt in vele opzichten een gebruikservaring waar je u tegen zegt. Nog niet overtuigd? Dan gaan wij ons best doen!


Gebruikerservaring

De Axia Quasar ademt ultieme gebruikservaring. Luca La Rosa (project manager, lid van het ontwikkelingsteam en de Quasar designer) kan je alles vertellen over dit grote voordeel van Quasar. ‘We hebben veel tijd besteed aan het analyseren van de nieuwste marktvereisten. Zo hebben we onze klant-workflows onderzocht en gepraat met systeemintegrators’, vertelt Luca. Het team van Luca is met de resultaten van dit onderzoek aan de slag gegaan, wat resulteerde in een aantal innovaties. Luca: ‘De Quasar maakt als eerste radioconsole gebruik van touch-sensitive elementen, op deze manier wordt de interactie met de operator nog groter’. Daarnaast is de Quasar voorzien van nieuwe hardware architectuur en touchscreen-gebruikersinterface. Eén ding is hetzelfde gebleven: de bewezen AoIP-technologie ligt als basis van de Quasar.

Design
Het design van Quasar is anders dan de andere consoles van The Telos Alliance. Bij het ontwerpen van Quasar is een team bij elkaar gebracht met leden uit de Verenigde Staten en Europa. Luca La Rosa: ‘We wilden een product creëren dat geweldig was voor beide markten, het beste van twee werelden eigenlijk’. Uiteindelijk is er gekozen om bij Quasar vanaf nul te beginnen en te breken met alle trends. Uiteindelijk resulteert dit in een console dat zo snel reageert, dat het bijna onmogelijk is om een hit te missen. Het was daarom ook echt een hit op de IBC.

Axia Quasar oppervlakAxia Quasar EngineLuca La Rosa, ontwerper van de Quasar tijdens IBC 2019

Stel je eigen Quasar samen
Quasar is een modulaire mixer die voor iedere situatie perfect samengesteld kan worden. Het aantal fadermodules, split console, flush mount; elke variatie is mogelijk! Alle knoppen van Quasar kunnen direct en eenvoudig worden aangepast met een eenvoudige web UI. Er is geen software-engineer nodig om een aangepaste knop te definiëren! Wanneer er toch nog complexere functies nodig zijn, kunnen deze gekoppeld worden aan Axia Pathfinder logica om elke denkbare functie uit te voeren.

Technische details
Quasar is gebaseerd op, de sinds 2003 bewezen Livewire+/AES67 AoIP technologie en is inmiddels de zesde generatie AoIP mixers van Axia. Alle 64 stereo fader kanalen kunnen altijd gelijktijdig gebruik maken van EQ en dynamics processing en hebben een cleanfeed van alle mix bussen beschikbaar. Met de layer functie kunnen alle kanalen snel bedienbaar gemaakt worden. Algoritmes zoals Automix zorgen voor een consistente mix die de bedienaar meer ruimte geeft voor andere creatieve handelingen. De full color kanaal displays bieden meer snel herkenbare informatie. Daarnaast is er een opvallende kleuren led strook per kanaal waardoor type bronnen snel geïdentificeerd kunnen worden. Er zijn veel meer technische details, neem contact met ons op voor alle ins en outs!

Axia Quasar is leverbaar! Benieuwd wat dit product voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier!

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!