donderdag 15 november 2018

SALTO: dé Amsterdamse sound

SALTO: Amsterdam op zijn echtst
SALTO is een Amsterdamse omroep waar elke mening welkom is. Zoals zij het zelf noemen: ‘de vrije mening een platform geven op radio, tv en web. Dit is Amsterdam op zijn echtst’. Het bijzondere aan SALTO is dat de omroep letterlijk een platform geeft aan elke mening, ze ondersteunen namelijk mensen die een eigen kanaal proberen in te richten. Daarnaast is de omroep onverkort en ongecensureerd, niemand zegt dat het genoeg is geweest.

Voor SALTO was het belangrijk om de FM zenderlocaties te moderniseren zodat de geluidskwaliteit en ontvangstkwaliteit verbeterd zou worden. Triple Audio heeft een passende offerte gestuurd naar SALTO, uiteindelijk heeft de omroep akkoord gegeven en kon er begonnen worden met de start!

Het project is ontzettend goed verlopen dankzij de nuchtere houding van zowel SALTO als Triple Audio. De omvang van het project was niet mis: nieuwe masten, antennes, zenders, processing, zendlijn/STL-vervanging, upgrade in techniek en een veel betere soundprocessing welke ook nog eens makkelijk te bedienen is.

OmniaSST in combinatie met MicroMPX
Als soundprocessingheeft SALTO gekozen voor een combinatie van OmniaSST en MicroMPX. Deze combinatie zorgt voor een heldere sound dankzij de OmniaSST, welke vervolgens getransporteerd wordt naar de zender door middel vanMicroMPX. OmniaSST is de eerste processor welke de Omnia MicroMPX codec ondersteund, een speciale codec gemaakt voor FM radio die een hoge kwaliteit MPX signaal over een kleine320kbps IP stream stuurt.

Antennes en coax bekabeling
De oude zendantennes en coax bekabeling hebben weer en wind moeten doorstaan, waardoor de zender zo nu en dan minder goed te bereiken was. Daarom heeft SALTO ervoor gekozen om deze bekabeling en antennes te laten vervangen door Triple Audio. De zenders van SALTO zijn nu weer luid en in hoge kwaliteit te ontvangen.

Benieuwd naar de nieuwe sound van de Amsterdamse zender? Neem een kijkje op de website: www.salto.nl


Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!