vrijdag 25 september 2020

RTV Utrecht helemaal VoIP met de Telos VX Prime+

Bij RTV Utrecht is voor zowel Radio M Utrecht als Bingo FM lange tijd uitgebreid gezocht naar de best mogelijke VoIP oplossing voor hun (vork) telefoongesprekken voor de radio-uitzendingen. Een succesvolle zoektocht: beide radiostations gebruiken sinds kort een Telos VX Prime+.

Telos VX
Telos VX-talkshowsystemen zijn ’s werelds eerste echte Voice over IP-gebaseerde telefoonsystemen. De Telos VX Prime+, met ingebouwde AES67 ondersteuning, is de nieuwste in de rij van Telos VX telefoonsystemen. De Telos VX Prime+ is een 1HE-hardware-unit en zorgt voor gespreken van de hoogste kwaliteit. De Telos VX Prime+ is geschikt voor stations met 2 tot 4 studio’s. Denk je groter? De Telos VX Enterprise is geschikt voor grotere stations!

RtV Utrecht maakt sinds kort gebruik van de Telox VX Prime+


Bekende weg
RTV Utrecht maakte voorheen gebruik van de Telos TWOx12, dit is een van de voorlopers van de Telos VX Prime+. De Telos TWOx12 maakte gebruik van ISDN; en dat bestaat tegenwoordig niet meer. Een vernieuwing was dus nodig, en RTV Utrecht koos voor de bekende weg: de Telos VX Prime +. Erik Veuger, coördinator uitzendtechniek bij RTV Utrecht, is enthousiast over het gebruik van dit product. ‘De presentatoren zijn gewend aan het gemak van de Telos TWOx12. De overstap naar de VX Prime+ was een gemakkelijke en betrouwbare oplossing waar zowel techniek als presentatie blij mee zijn’.

RTV Utrecht maakt gebruikt van de Telos VX Prime+ voor Radio M Utrecht en BingoFMTelos VX Prime+ systeem


Voordelen Telos VX Prime+
De AES67-ondersteuning zorgt ervoor dat de Telos VX Prime+ geïntegreerd kan worden in elke AES67-omgeving, naast het Livewire en Axia netwerk. Daarnaast is het dankzij de AES67-ondersteuning mogelijk om apparatuur van verschillende fabrikanten plug-and-play te verbinden binnen de AES67-omgeving en te laten samenwerken met de VX Prime+.

Niet één maar twee
RTV Utrecht heeft niet één maar twee keer een VX Prime+ aangeschaft. De ene VX Prime+ wordt gebruikt in de studio’s van Radio M Utrecht, de andere voor Bingo FM. Beide radiozenders zijn onderdeel van RTV Utrecht en gevestigd in hetzelfde gebouw. De keuze voor twee losse units is bewust: zo kunnen ze uitgewisseld worden en voor onderhoud blijft de omroep toch bereikbaar.

Break Free
Bij RTV Utrecht zijn de VX Prime+ units gekoppeld via Telos xNodes. Voor het eenvoudig (op XLR-connector) bekabelen van de Telos VX systemen op deze xNodes, gebruikt RTV Utrecht de Triple Audio Break Free’s. Break Free maakt de verbinding tussen RJ45-based analoog, digitaal en microfoon in- en outputs naar XLR makkelijker dan ooit. Lees hier alles over dit slimme product van Triple Audio.

RTV Utrecht maakt in haar studio's gebruik van de Telos VX Prime+RTV Utrecht maakt in haar studio's gebruik van de Telos VX Prime+

SmartControl
RTV Utrecht gebruikt in haar studio DHD-mengtafels, deze consoles gebruiken een ander protocol dan de Telos VX Prime+. SmartControl, een van de nieuwste producten van Triple Audio, maakt het mogelijk om verschillende protocollen met elkaar te verbinden. Het protocol van DHD, Global Logics, kan dus dankzij Triple Audio SmartControl samenwerken met het protocol van Telos: Livewire Routing Protocol. Bekijk hier de video over Triple Audio SmartControl.

RTV Utrecht
RTV Utrecht is de regionale omroep en calamiteitenzender voor de provincie Utrecht. De omroep heeft twee televisiezenders: RTV Utrecht en UStad, en twee radiozenders: Radio M Utrecht en Bingo FM. Daarnaast neemt RTV Utrecht ook deel aan het radiostation FunX.

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!