dinsdag 14 juli 2020

Radio509 kiest voor Comrex Opal

Radio509 maakt sinds kort ook gebruik van de Comrex Opal en stationmanager Peter Kroon deelt nu zijn ervaringen.

‘Dat moet ik proberen’
‘Door de coronacrisis zaten bijna alle Radio509 medewerkers thuis. Om de programma’s live door te laten gaan, werden er verbindingen gemaakt met Skype en Facetime’, vertelt Peter. Een aantal keer per jaar verstuurd Triple Audio een nieuwsbrief naar haar klanten. In de laatste editie stond een artikel over de Comrex Opal. Peter: ‘Ik dacht direct: dit apparaat moet ik proberen’.

Edwin, engineer bij Triple Audio, heeft de Comrex Opal gedemonstreerd voor Peter. ‘Toen werd duidelijk dat het apparaat eenvoudig te bedienen was’, geeft Peter aan.

De Comrex Opal in het 19"-rek bij Radio509De Comrex Opal app met het logo van Radio509

Eenvoud is een must
Bij Radio509 wordt authentieke non visual radio gemaakt. Peter: ‘De medewerkers van Radio509 hebben een goed getraind gehoor, omdat de meeste van hen weinig of niets zien. Het is fijn als je meer dan gemiddeld goed kunt horen in de radiowereld, maar bij Radio509 moet de apparatuur wel eenvoudig te bedienen zijn’.

‘Met de Comrex Opal app op je smartphone, kun je contact maken met de studio en live verslag doen’, vertelt Peter. Naast de medewerkers van Radio509, hebben gasten ook de mogelijkheid om op de app eenvoudig te downloaden. Comrex Opal is naast een applicatie, ook in een browser te openen op bijvoorbeeld telefoon op laptop.

Peter: ‘Gasten hoeven dankzij de Opal niet meer naar de studio te komen. Het zelfs mogelijk om met meerdere gasten tegelijk in goede geluidskwaliteit te praten. Inmiddels wordt de Opal bij Radio509 ook gebruikt voor het opnemen van podcasts.’

Radio509 is overal in Nederland te beluisteren via de digitale kabel van o.a. KPN kanaal 830. Maar ook via de Radio509 app en online.


Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!