vrijdag 19 juni 2020

Postcastmeubel met SmartLed

Afgelopen week is Triple Audio afgereisd naar het hoge noorden om een gloednieuw podcastmeubel voor Omrop Fryslân te installeren. Het meubel is ontworpen door Triple Audio en is uniek: het logo van de omroep is te zien in het blad van het meubel. Daarnaast is ons nieuwste product terug te vinden in dit podcastmeubel: SmartLed.

Meubel
Het meubel bestaat uit een massief blad met daarop vier microfoonarmen en één touchscreen waarop alles bediend kan worden. Het volume naar de hoofdtelefoons wordt door middel van een Sonifex AVN-DIO03 geregeld. Dankzij de ingebouwde limiter met LED indicatie in de DIO03 is het gehoor van de gebruiker beschermd. Ook de Sonifex AVN-DIO04 is terug te vinden in het meubel: de verloopkabel naar mini-jack is bedoeld om telefoon of laptop aan te sluiten, inclusief retour-audio.


Onder het meubel is verschillende apparatuur te vinden. Allereerst draait het meubel op de Axia StudioEngine: alle benodigde processing zoals automix en n-1 in één solid state apparaat. De voiceprocessing wordt gerealiseerd door de SOUND4 BIG VOICE 2 kanaals voice processor. Dankzij de preset sharing met de andere BIG VOICE’s zijn alle profielen direct beschikbaar én gaat het audio, uiteraard, over AES67 het netwerk in.


SmartLed
Een ander uniek aspect van dit podcastmeubel is de ledstrip in de rand van het meubel: SmartLed.  SmartLed is een LEDstrip met een stukje software waarin de leds uit de LEDstrip aangestuurd worden. Het aansturen van elk ledje apart is mogelijk dankzij de addressable LEDstrip van SmartLed. Het aansturen gebeurt binnen de interface van SmartLed waarin verschillende effecten al voor je zijn toegevoegd. In dit geval de roodlichtsignalering.

Binnen de interface kun je objecten aanmaken; een gedeelte van de LEDstrip dat hetzelfde effect krijgt. Het is daarnaast ook mogelijk om layers aan te maken, zodat verschillende objecten elkaar kunnen overlappen.

SmartLed is een gave innovatieve toevoeging aan je studio. Niet per se nodig, maar wel heel cool!Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!