donderdag 2 februari 2017

Omrop Fryslân on the road

De nieuwe locatieset van Omrop Fryslân is tijdens de Racing Expo in het WTC Leeuwarden voor het eerst ingezet. In deze locatieset is gekozen voor een volledige audio over IP oplossing. OmniPlayer is met Livewire AoIP gekoppeld aan de Axia Fusion mengtafel. Ook de remote besturing van de playout gaat over IP.

John Terpstra (DJ/Presentator bij Omrop Fryslân): Werkt als een tierelier! Goed werk mannen, nu kilometers maken.

MI Broadcast Services heeft ervoor gekozen zowel het Livewire Routing Protocol als het Livewire Control Protocol volledig in OmniPlayer te implenteren. Hiermee kunnen zowel de Axia Fusion als ook de Axia IQ, Radius, DESQ en RAQ AoIP mengtafels worden gekoppeld. De universele implementatie staat het ook toe om vrij te definiëren statussen en sturingen te koppelen met Axia Pathfinder CorePRO. Patfhfinder CorePRO maakt het mogelijk om in een Axia AoIP installatie alle parameters te besturen en uit te lezen door middel van grafisch samengestelde logic flows.

De nieuwe locatieset van Omrop Fryslân in actieDe nieuwe locatieset van Omrop Fryslân

Het eenmalig instellen van de koppeling tussen Livewire bronnen of fysieke kanalen is in OmniPlayer, zeer eenvoudig gemaakt. De Livewire monitor is een handige tool die aan de hand van een ingedrukte knop de koppeling naar een OmniPlayer GPIO maakt. Er zijn 64 virtuele GPIO in- en uitgangen beschikbaar die individueel gekoppeld kunnen worden aan bijvoorbeeld faderstarts, PFL sturing, etc. De dynamische oplossing benadrukt de voordelen van een AoIP broadcast systeem. Het eenmalig instellen van de koppeling tussen bronnen of fysieke kanalen is eenvoudig gemaakt. De dynamische oplossing benadrukt de voordelen van een AoIP broadcast systeem.

Er zijn 64 virtuele GPIO in- en uitgangen beschikbaar die individueel gekoppeld kunnen worden aan bijvoorbeeld faderstarts, PFL sturing, etc. De stap in de AoIP wereld door Omrop Fryslân maakt ze klaar voor de toekomst.

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!