maandag 11 april 2016

Omrop Fryslân nu onmisbaar op FM

In 2015 zijn de programmering en het muziekbeleid van Omrop Fryslân Radio aangepast en daarmee kwam ook de vraag om het station een andere sound te geven vertelt Martin Wijbenga (1e Programmatechnicus Omrop Fryslân) samen met Harry Zwerver (Freelance Audiotechnicus). De huidige sound dateert uit 2011 en paste prima bij de programmering van dat moment. Ook werd er op dat moment nog meer met programmatechnici gewerkt, waar tegenwoordig meer selfsupport wordt gedraaid vult Martin aan.

De nieuwe sound kan worden omschreven als stevig, eigentijds en toch onderscheidend. Omrop Fryslân is een zender met een gevarieerde programmering, veel gesproken woord maar ook muziek programma's, waardoor je de processing niet kunt tweaken op één type programma vertelt Martin.

StokkemaskerHarry Zwerver en Martin Wijbenga met de nieuwe Omnia 9.sg

Martin, "De IDT DVP soundprocessor is compleet opnieuw ingeregeld en verzorgt de processing voor FM, DAB+ en webstreaming. Bij de FM zenders krijgt de IDT extra ondersteuning van de nieuwe Omnia.9sg krachtpatser. Deze modulatie processor maakt het mogelijk de sound te maken die wij voor FM voor ogen hadden met een flink stuk extra luidheid. Door slimme tools in het eindproces van de Omnia.9sg kunnen we nu een sound neer zetten die past bij de hedendaagse sound en luidheid op de FM, maar wel clean en open, zodat er ook lang naar de zender geluisterd kan worden."

De ‘sparkling hights’ optie van de Omnia.9sg is echt briljant (!) en geeft veel meer hoog op de zender vertelt Martin. Martin vult trots aan: Door de nieuwe sound in combinatie met de Omnia’s is Omrop FryslânRadio niet meer te missen op de FM band en klinken ook de digitale media DAB+ en internetstreams beter dan ooit. Omrop Fryslan is te ontvangen op 92.2 FM in de gehele provincie Fryslân en in zuid-oost Fryslân ook op 92,5 FM. Daarnaast is heel Noord-Nederland op DAB+ en wereldwijd op internet via de website.

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!