donderdag 18 april 2019

Nieuw: Omnia MPX Node

Slechts een week geleden op de NAB2019 gepresenteerd, en nu al een revolutionair product. Maar waarom dan? Je leest het in dit artikel!

De nieuwe Omnia® MPX Node van The Telos Alliance biedt je ongekende nieuwe mogelijkheden voor het aansturen van je FM-zenders. Wanneer je zender een stereosignaal uitzendt, wordt het linker- en rechterkanaal bij elkaar opgeteld en van elkaar afgetrokken; zo krijg je een somsignaal en een verschilsignaal. Deze twee signalen worden samen uitgezonden, het verschilsignaal op een aparte draaggolf van 38 kHz. Deze twee signalen vormen samen het zogenaamde Multiplex Signaal; ook wel MPX.

Hoe werkt MPX?

De stereo FM radio ontvangt het de MPX samen met de piloottoon, dit is een aparte toon van 19 kHz die met de MPX wordt meegestuurd. Deze piloottoon is tevens de referentie en vertelt de stereo FM radio dat de stereodecoder het Multiplex-signaal opnieuw moet scheiden in een linker- en rechterkanaal, zodat de signalen gescheiden kunnen worden weergegeven. Omdat de frequentie van de piloottoon boven de gehoorgrens van mensen ligt en wordt weg gefilterd in de FM radio, hebben wij er geen last van.

Dankzij de Omnia® MPX Node is het mogelijk om MPX te transporten via internet in slechts 320 kbps en met behoud van de kwaliteit en luidheid.

De Omnia MPX node DecoderDe Omnia MPX node Encoder

Met gebruik van de Omnia® MPX Node is het niet nodig om audio naar de zendertoren te transporteren, je plaatst alle audio processing en RDS apparatuur direct in het radiostation. Het enige wat er verstuurd hoeft te worden is een perfect geoptimaliseerd MPX signaal, wat rechtstreeks elke zender in kan. MPX is nu dus een netwerk technologie geworden, met het grote voordeel dat MPX-over-IP routeerbaar en distribueerbaar is.

De MPX Node is verkrijgbaar als set; een encoder en decoder. In de Omnia.9 en OmniaSST zit de encoder al ingebouwd, dus dan heb je alleen de MPX decoder nodig. De MPPX Node transporteert ook 5x PGIO in- en uitgangen.

Je vindt alle details van dit product hier!

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!