donderdag 3 januari 2019

Nieuw: iQx AoIP Broadcast Console

Nieuw van Axia: de Axia iQx! Op het eerste gezicht ziet de iQx eruit als een traditionele mengtafel, maar niets is wat het lijkt. De nieuwe iQx is namelijk een bedieningsoppervlak, mixengine en I/O in één! In dit artikel lees je alles over dit gloednieuwe product van Axia.

Onbegrensde verbindingen
Waarom is de Axia iQx zo bijzonder? Normaal gesproken worden bedieningsppervlakkenverbonden met een afzonderlijke mixengine, eigenlijk de ‘hersenen’ van het systeem. In de iQx worden deze twee apparaten gecombineerd. Dat scheelt in de studio, waardoor het nu nog makkelijker is om aan de slag te gaan met jouw uitzending! Daarnaast is de iQx compliant aan deAES67 en SMPTE 2110-30. Het aantal verbindingen is onbegrensd!

Axia iQxAxia iQxAxia iQx

Kostenefficiënt
De iQx is kostenefficiënt doordat het een twee-in-één product is en doordat Axia het product ontzettend scherp geprijsd heeft. Zelfs met het vanzelfsprekende vakmanschap en de kwaliteit en innovatie die dit Axia-product biedt, is het niet geprijsd zoals de high-end modellen.

Alleen een netwerkaansluiting is nodig om de iQx te integreren met je playout, zendlijn, processing en meer: goed nieuws voor je portemonnee! De iQx is direct aan te sluiten waardoor je binnen no-time overal ter wereld toegang hebt tot elke denkbare audiobron. Heb je al andere iQ-consoles in je netwerk? In dat geval kan je de iQx direct toevoegen, zonder extra apparatuur aan te schaffen.

Voor de apparatuur zonder AES67 AoIP aansluiting, neem je gewoon een Axia xNode!

Makkelijk starten
De configuratie van Axia’s iQx is kinderspel dankzij de ingebouwde web GUI, er is dus geen aparte applicatie voor nodig. Ook een praktisch voordeel van de iQx is de weinige ruimte dat het product inneemt. Het is zelfs mogelijk om de iQx op een meubel te zetten, waardoor het niet nodig is om een meubel om het product heen te bouwen.

Voor wie?
De iQx is ideaal voor niet-traditionele studio setups. Heb je bijvoorbeeld een tijdelijke studio nodig voor een evenement? Of wil je bijvoorbeeld sport en audio mixen terwijl het niet in jouw studio plaatsvindt? Dan is de iQx echt iets voor jou, omdat dit apparaat alle mogelijke bronnen uit de hele wereld naar je studio kan halen. Daarnaast hoeft de bediening van de iQx ook helemaal niet lokaal te zijn, dit apparaat kan namelijk ook bedient worden via de remote website. Kortom: met de iQx heb je toegang tot alles, en dat overal!

Ook wanneer je nieuw bent in de AoIP-wereld, is de iQx een geschikt product voor jou. De iQx biedt je alle voordelen die komen kijken bij Audio over IP: denk aan flexibiliteit, kostenefficiëntie en een gedecentraliseerd systeem.

Axia kan de toekomst niet voorspellen, maar omdat er altijd veranderingen aankomen is de iQx zo waanzinnig flexibel dat je straks ongetwijfeld goed zit.

De Axia iQx is hier te bestellen!

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!