donderdag 24 november 2016

Kijk, luister en volg in hart en nieren

De regionale omroep RTV Utrecht heeft zijn stal uitgebreid met een splinter nieuwe reportagewagen voor zowel video als radio! Erik Veuger (Coördinator uitzendtechniek) vertelt “Wij hebben samen met Triple Audio gekeken naar oplossingen om het budget zo laag mogelijk te houden en de maximale technische mogelijkheden te kunnen benutten”.

De nieuwe reportagewagen is daarmee voorzien van alle gemakken zoals volautomatische KA-uplink, 4G/LTE uplink, COFDM video zender, WMT video codec, HF-audio verbindingen en een audio IP-audio codec. Met al deze toepassingen is de reportagewagen volledig future-proof.

“En door actief me te denken en grotendeel apparatuur te hergebruiken is dit meer dan geslaagd” vertelt Erik.

Onderstaande foto hebben wij ontvangen van een geïnteresseerde voorbijganger.

De nieuwe reportagewagen van RTV Utrecht in de binnenstad

De reportagewagen beschikt over een autonome voedingsinstallatie, deze is uitgerust met een DC/DC converter voor het laden van een extra accu in voertuigen met intelligente dynamo (euro 5/6). Dit maakt het mogelijk om zelfs op locaties waar geen externe voedingsbron voor handen is, uit te zenden.

Door de unieke bedrijfswageninrichting, is de reportagewagen efficiënt ingericht. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over om bijvoorbeeld promotiemateriaal met te nemen op locatie. Het dak heeft een op maat gemaakt RVS imperiaal om de volautomatische KA-schotel en alle HF-antennes te bevestigen. Het imperiaal is voorzien van traanplaat bedekking zodat deze beloopbaar is om bijvoorbeeld de antenne op de pneumatische mast te monteren.

De gehele reportagewagen is voorzien van de nieuwe, hippe huisstijl van RTV Utrecht. En daarom klaar voor de toekomst.

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!