dinsdag 4 april 2017

“Jullie kunnen toch snel leveren…?”

Omroep Flevoland vernieuwt zowel Radio als TV. Triple Audio heeft door snel te schakelen in extreem drukke periodes zichzelf bewezen bij de bouw van de radiostudio. David Brouwer (regisseur van Omroep Flevoland): “Onze vraag was een snel te bouwen decor, waarin wij een flexibel nieuwsmagazine kunnen opnemen.” Daarom heeft Omroep Flevoland Triple Audio gevraagd om ook het TV decor te realiseren.

Dit project had een scherpe deadline met veel maatwerk componenten, dankzij de juiste kennis, slagkracht en hoogwaardige partners is dit project op tijd afgerond. David vult aan “Ik ben erg onder de indruk van de snelheid en deskundigheid van Triple Audio medewerkers, ze hebben in zo'n kort tijdsbestek een mooi decor opgeleverd.”

Het tv-decor van Omroep Flevoland

Het decor
Voor dat het decor werd gebouwd was er een basisplan. David: “Het basisplan van het decor zijn twee zwevende monitoren voor een gebogen wand. Triple Audio heeft prachtige oplossingen geboden voor de custom ontworpen monitorbeugel en de presentatiedesk.”

Een custom gebogen en gedrukt decor doek met een spanwijdte van 10 meter, hoogte van 3 meter en een radius van 6 meter doet dienst als decor achtergrond. Hiervoor hangen twee 75 inch (190cm) touchscreen schermen aan een custom ontworpen monitorbeugel met diverse abnormale krommingen zodat deze beugel lijkt weg te vallen in het decor doek en de schermen lijken te zweven.

De gerealiseerde vloer bestaat uit een podium waar een zeer nette PVC vloer op ligt, welke akoestisch dempend is, dankzij deze bouwwijze kunnen alle kabels netjes uit het zicht van de camera worden gewerkt. Op het podium staat een wederom custom ontworpen presentatiedesk, deze organisch gevormde custom-made presentatiedesk is opgebouwd uit meerdere lagen, waarbij het transparant rode perspex (kunststof) en het rond gevormde hout elkaar afwisselen. Het transparant rode kunststof wordt door middel van de DMX gestuurde LED strip belicht, wat voor een high-tech en moderne uitstraling zorgt.

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!