dinsdag 28 januari 2020

Het noorden klinkt beter!

Het noorden van Nederland klinkt beter! Omroepen als Omrop Fryslân, RTV Noord, OOG Radio, Radio Centraal en LEO Middelsé hebben een heldere, luide en onderscheidende sound. Dit alles wordt bereikt met de Omnia Zendlijnprocessors! Martin Wijbenga is processing specialist en heeft de Omnia processors inclusief configuratie geleverd.

Experts
Max Pandini, Omnia zendlijnprocessing-expert bij The Telos Alliance, heeft in de afgelopen weken samen met Martin Wijbenga een bezoek gebracht aan twee omroepen in het noorden van Nederland: Radio Centraal en OOG Radio. Het doel van deze bezoeken was duidelijk: het maximale uit de sound van deze stations halen.

Allereerst was Radio Centraal aan de beurt. Max en Martin gebruikte hier de Omnia µMPX Standalone Software. De Omnia VOLT van Radio Centraal zit dankzij deze slimme software direct op de zender. ‘De Omnia VOLT is in staat om mee te komen met de grote landelijke stations als het gaat om luidheid, openheid en klank,’ vertelt Martin. Met Omnia kom je dus mee met de grote spelers, maar dan voor een fractie van de prijs. Na Radio Centraal was het de beurt aan OOG Radio. Ook bij deze omroep wordt gebruik gemaakt van de Omnia VOLT, dit keer in combinatie met de Omnia 9.SG. ‘Een geweldige combi’, aldus Martin.

Omnia µMPX Standalone Software  Omnia SSTOmnia 9.SG (b) en Omnia VOLT (o)

OOG Radio, Omnia 9.SG Omnia VOLT
Evert Janse van OOG Radio vertelt over de ervaring met ‘zijn’ Omnia’s. ‘OOG Radio heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan verbetering van het FM bereik; nieuwe zenders, nieuwe antennes en meer vermogen’, vertelt Evert. ‘Door daarnaast gebruik te maken van de Omnia processors is niet alleen het bereik toegenomen, maar is de kwaliteit van het geluid beter.’

Aan het begin van 2019 heeft OOG Radio de Omnia 9.SG in gebruik genomen. Evert: ‘Dit gaf meteen een beter geluid, het radiogeluid werd luider en schoner!’. Aan het einde van 2019 werd hier de VOLT aan toegevoegd: ‘OOG Radio zette hierdoor weer een stap’, vertelt Evert, ‘de combinatie VOLT en 9SG klinkt geweldig! Het signaal is luid zonder dat het irriteert.’

Appels en peren!
Radio Centraal en OOG Radio zijn, zoals eerder te lezen was, niet de enige twee stations in het noorden van Nederland waar Omnia geliefd wordt. RTV Noord, LEO Middelsé en Omrop Fryslan klinken allemaal luid, clean en zonder vervorming. ‘De sound is vergelijkbaar met wat zij eerst hadden, maar nu beter: de muziek en informatie komt beter over bij de luisteraars!’, vertelt Martin Wijbenga.

Maar, de ene Omnia is de andere niet. De verschillende omroepen hebben nou eenmaal andere behoeftes. Zo kiezen RTV Noord en Omrop Fryslân voor de Omnia 9.SG, Omrop Fryslân gebruikt deze in combinatie met de Omnia 11. OOG Radio en Radio Centraal gaan voor de Omnia VOLT, waarbij OOG Radio deze combineert met de Omnia 9.SG. LEO Middelsé gooit het over een andere boeg en kiest voor de Omnia SST.

RTV Noord Omnia 9.SG
Tim de Vrij van RTV Noord vertelt over de keuze voor de Omnia 9.SG. ‘RTV Noord is continu aan het kijken hoe we onze audio processing kunnen optimaliseren. We hadden al gehoord dat Omrop Fryslan en OOG Radio erg tevreden waren over de Omnia 9.SG. We hebben vervolgens een demo via Martin Wijbenga geregeld waarbij wij 1 op 1 onze huidige processing konden vergelijken met de Omnia 9.SG en waren zeer tevreden. We hoorden daarbij een groot verschil tussen de Orban 5518 en Omnia 9.SG.’ RTV Noord gebruikt de Omnia 9.SG nu ongeveer een halfjaar, Tim: ‘We zijn zeer tevreden. Het geluid is veel luider, schoner en opener geworden zonder buiten het Stokkemasker te vallen!’.


Benieuwd wat Omnia voor jouw omroep kan betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier. 

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!