De echte Rijnmond sound
woensdag 22 september 2021

De echte Rijnmond sound

Luister je naar Radio Rijnmond dan luister je sinds kort naar de processing van de Omnia.9 zendlijnprocessor! Na de eerdere zendlijnaanpassing waarbij de Omnia.9sg bij de zender geplaatst is hebben ze er nu voor gekozen deze te combineren met de Omnia.9 in de studio. 

De partij die met je meedenkt
Tijdens de eerdere zendlijnaanpassingen heeft Triple Audio tijdelijk een Omnia.9 bij Radio Rijnmond geplaatst zodat het niet stil zou worden op de zender. Tijdens deze periode heeft Rijnmond kennis kunnen maken met de mogelijkheden en kwaliteiten van de Omnia.9. Steven Hulsker, projects & innovatie bij Rijnmond, geeft aan dat tijdens deze periode duidelijk werd wat de Omnia.9 allemaal in zijn mars heeft. Dit heeft geholpen bij de beslissing voor de aanschaf van een Omnia.9 als vast onderdeel van de zendlijnketen. 

Steven is blij dat de engineers van Triple Audio met hem meegedacht hebben. "Ze hebben goed voor- en meegedacht en zo hebben we de maximale potentie van dit project weten te bereiken.". De installatie op locatie ging goed, er kon soepel overgeschakeld worden naar de Omnia.9.

Benieuwd hoe dat eraan toe gaat? Zie hier onder een korte video in de Centrale Apparaten Ruimte (CAR) van Radio Rijnmond. 


Hoge kwaliteit
Door te kiezen voor de Omnia.9 kiest Rijnmond voor geluidskwaliteit. "De Omnia.9 beschikt over de nieuwste technieken en maakt ons klaar voor de toekomst." vertelt Steven. Deze processor heeft geen beperkingen als het gaat om flexibiliteit. Hij kan zowel de FM-processing als meerdere digitale kanalen en stream encoding op zich nemen. Doordat dit allemaal tegelijk gedaan kan worden scheelt dit ruimte in je rack en benodigde apparatuur. 

Van alle markten thuis
Voor Radio Rijnmond verzorgt de Omnia.9 nu de grote FM 93.4, de DAB+, de thuisaansluitingen, de internet web streams en de afluistering in de studio's. Een echte alleskunner dus. Alle kanalen kunnen met de Omnia.9 hetzelfde klinken, dit zorgt voor een eenheid en een echte Rijnmond sound. Voor de afluistering in de studio heeft de Omnia.9 zelfs een aparte processing lijn, deze heeft een zeer lage latency en kan anders worden ingeregeld dan de andere aansluitingen. 

Omnia.9 in de CAR

Je blijft luisteren
Wij durven wel te zeggen dat Rijnmond nu het mooiste en luidste geluid van de randstad heeft. De geluidskwaliteit voor de luisteraars is zeer hoog.  De gemiddelde luisteraar heeft niet veel gemerkt van de overgang, maar dit is volgens Steven juist goed. "De luisteraars moeten niet het gevoel hebben dat ze opeens naar een andere zender aan het luisteren zijn." De Rijnmond sound is uniform en verstaanbaar maar nog steeds prettig om naar te luisteren. Dit zorgt ervoor dat de luisteraar minder snel luistermoe wordt en schakelt deze daardoor minder snel weg. "Je wilt de luisteraar verleiden om langer te blijven luisteren."

Zelf de sound van Radio Rijnmond beluisteren? Luister dan nu naar de web stream of schakel in de regio in op 93.4 FM

Het bereik van Rijnmond op FM

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!