dinsdag 13 augustus 2019

Comrex dé oplossing voor sportverslaggeving!

Sportverslaggeving is een vak apart; maar RTV Rijnmond heeft de oplossing in huis: Sportsets met de nieuwste Comrex Access NX!

‘Dit zijn de beste en wij willen het beste’, vertelt Niels, Mediatechnicus bij RTV Rijnmond over de nieuwste apparatuur van de regionale omroep. ‘ISDN stopt per september en RTV Rijnmond is ook verplicht om over te stappen’, geeft Niels aan. Triple Audio heeft op verzoek van RTV Rijnmond de Comrex Access NX Sportsets ontwikkeld voor sportevenementen waar de omroep verslag van doet. Dit zijn voornamelijk voetbalwedstrijden van de clubs uit de regio, maar ook andere sportevenementen.

Na een aantal testen kwam Comrex als beste naar voren: ‘de kwaliteit van de Comrex Access NX is ontzettend goed, een groot voordeel is dat er in de overvolle stadions alsnog verbinding gemaakt kan worden én dat er twee verslaggevers kunnen communiceren via één Comrex Access NX’, vertelt Niels.

RTV Rijnmond had naast de Sportsets nog een andere wens voor de sportverslaggeving; een switch welke door ‘POE’ gevoed kan worden. Dit om één enkele vaste IP aansluiting bij de perstribune te verdelen over meerdere IP codecs, voor bijvoorbeeld twee aanwezige omroepen. De kleine switch is ingebouwd in een stevige mini flightcase.

Niels met een van de Comrex ACCESS NX SportsetsDe Comrex Access NX Sportset met de extra switchDe Comrex Access NX Sportset met de extra switch

RTV Rijnmond heeft drie sets aangeschaft, Niels legt uit: ‘In onze regio zijn drie voetbalclubs die dit jaar in de Eredivisie spelen, het kan voorkomen dat er drie wedstrijden tegelijk plaatsvinden en dan wordt er natuurlijk alsnog verslag van gedaan!’

Aan alles is gedacht
De drie Sportsets van RTV Rijnmond zijn voorzien van een sterke behuizing zodat de Comrex Access NX goed beschermd blijft tijdens het vervoeren en plaatsnemen in de stadions en perstribunes.De flightcase van de Sportset bestaat uit twee delen. Op de bodem van de koffer is plek voor hoofdtelefoons, microfoons en benodigde kabels. In het tweede compartiment is een uitneembaar bakje geplaatst waar de Comrex Access NX in ligt. Dit bakje kan tijdens een sportevenement door de verslaggever op de desk gelegd worden voor extra gebruiksgemak.

Kortom: de beste oplossing voor verslaggeving van sportevenementen is de Comrex Access NX (in een koffer)!

Benieuwd wat de Comrex Access NX voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!