dinsdag 11 oktober 2016

Call me, baby!

“Radio 538 was voor de locatie set op zoek naar een nieuw telefoonsysteem” vertelt Wessel de Koning (Broadcast Engineer bij Radio 538). De huidige hardware was verouderd en toe aan vervanging.Al jaren gebruikt Radio 538 met grote tevredenheid diverse telefoonsystemen van Telos waaronder de TwoX12, NX6 en de NX12.

De studio van Radio 538 waar gebruik wordt gemaakt van de Telos VXDe studio van Radio 538 waar gebruik wordt gemaakt van de Telos VX

Triple Audio vroeg aan Wessel waarom Radio 538 heeft gekozen voor VoIP? Wessel vertelt: “Aangezien ISDN een relatief dure optie is en er op steeds minder plekken standaard nog ISDN ligt, hebben wij onze horizon verbreed en ons verdiept in VoIP en de achterliggende integratie in een broadcastomgeving”.

Eén van de voornaamste wensen van Radio 538 was het binnen halen van 0909 lijnen op locatie, zonder significante vertraging. De bediening en interface moest vernieuwend zijn, een 2.0 look maar toch vertrouwd, dit waren de wensen van de eindgebruikers. De wensen en eisen werden gecombineerd en Radio 538 kwam al snel uit bij het Telos VX Broadcast VoIP Talkshow System.

“Het nieuwe Telos VX platform zag er goed uit en gaf ons ook het gevoel futureproof te zijn. Configuratie bleek inzichtelijk en makkelijk.” vertelt Wessel.

538 live vanaf Tomorrowland was de eerste klus en dat verliep goed, weet Wessel te vertellen aan Triple Audio. “Om die reden zijn wij tot aanschaf overgegaan van twee keer de VX Engine en tientallen Vset12’s voor de studio’s in Hilversum” vult Wessel aan.

Telos VX Talkshow System
De Telos VX is een multi studio VoIP talkshow systeem. Het voorziet in een schaalbaar en geavanceerd telefoon interface systeem voor een paar studio's of zelfs tientallen. De VX gebruikt ethernet als netwerk backbone, een simpele manier om systemen en telefoonverbindingen via VoIP te koppelen. Door middel van LiveWire kan de VX naadloos worden geïntegreerd in Axia AoIP systemen, maar er kunnen ook xNodes worden gebruikt voor interfacing met AES, analoog audio en GPIO.

De oplossing van 538 ook wat voor jou?
Ook overgaan op een nieuw, betrouwbaar en makkelijk telefoonsysteem? Triple Audio biedt de passende systemen waaronder het Telos VX Broadcast VoIP Talkshow System en de Telos VX Prime. Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!