dinsdag 20 november 2018

Axia vernieuwing voor Windesheim!

Maandag 12 november was het zo ver: de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle opende opnieuw de deuren van Gebouw X voor docenten en studenten. Het gebouw was sinds vorig jaar oktober gesloten, omdat bleek dat de constructie van de vloeren mogelijk vergelijkbaar was met die van de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. Door de herstelwerkzaamheden die volgden is ook de opleiding Journalistiek verplaatst naar een noodlocatie en zijn er tijdelijke radio- en televisiestudio’s ingericht.

Nu, ruim een jaar later is Triple Audio bezig met de herbouw en tevens vernieuwing van de teruggeplaatste Axia AoIP-installatie in Gebouw X voor de radio- en tv-studio’s van de opleiding Journalistiek. Benieuwd naar de highlights van dit project? Lees snel verder!

xNodes
Allereerst wordt de herbouw van ongeveer 18 ruimtes in Gebouw X bijzonder professioneel aangepakt vanuit de Christelijke Hogeschool Windesheim. Na jaren van dienst wordt de bestaande Axia AoIP-installatie meteen bij de herinstallatie in Gebouw X vernieuwd. Zo wordt er onder andere een grote diversiteit aan Axia xNodes vernieuwd om al het analoog/digitaal audio en tevens logica in en uit te koppelen op het AoIP domein. Ook worden er direct een aantal Axia IP-Audio Drivers ingezet om juist weer te sparen op apparatuur en bekabeling. De diversiteit aan xNodes bestaat uit:

Naast het zeer gemakkelijk in en uitkoppelen van audio en logica zijn studio’s met apparatuur van Axia, Omnia en Telos zeer snel en eenvoudig te bouwen dankzij de voorgedefinieerde basislogica. Bij grote en complexere installaties is namelijk vaak de behoefte om naast basislogica, zelf logicafuncties te bedenken en toe te passen.

Opening van gebouw XOpening van gebouw X

Axia Pathfinder Core PRO
Bij de Christelijke Hogeschool Windesheim wordt een aantal zaken zeer efficiënt opgepakt, waaronder de custom intercomfunctionaliteiten en het feit dat er gebruikt wordt gemaakt van het overkoepelende Axia Pathfinder Core PRO systeem. Bij dit Pathfinder systeem is het zeer eenvoudig om grafisch en “on the fly” logica te bedenken en te programmeren. Ook kunnen er zeer eenvoudig custom HTML5-applicaties gebouwd worden die vrijwel alles kunnen aansturen of routeren!

Nieuw van Triple Audio: SmartControl
Als mixing console is er gekozen voor de Axia AoIP Fusion met Nederlandse faderoppervlakken. Deze mixer is duidelijk, intuïtief en beschikt over delay voor bij TV en over een aantal vrij te programmeren knoppen. Daarnaast beschikt het nieuwe Axia systeem bij de Christelijke Hogeschool Windesheim over iets unieks: SmartControl. Dit product is ontwikkeld door Triple Audio en slaat een brug tussen Philips Hue en het Axia AoIP platform. Door SmartControl kun je dus zelf lampen bedienen vanaf het Axia AoIP platform, denk bijvoorbeeld aan het creëeren van een bepaalde scene, roodlicht of loopverlichting.

Omnia VOCO8
Voor de Voice processing is er gekozen voor de Omnia VOCO8 en als eindprocessing zijn de Omnia ONE’s vervangen door de opvolger: de Omnia VOLT. De VOCO8 geeft een nieuwe dimensie aan de radioprogramma’s dankzij de processing op spraak. Elke student klinkt als een professionele presentator nadat zijn of haar stem door de VOCO8heen is gegaan! Verder zorgt de VOLT ervoor dat alle opnames op niveau blijven en dat de sound van Windesheim perfect klinkt! Triple Audio SmartControl met Philips Hue Omnia VOCO 8

Optimale samenwerking
AoIP (Audio over IP) en VoIP (Voice over IP) zijn de toekomst en daar zijn de IT/ICT afdeling en de Journalistieke opleiding van de Christelijke Hogeschool Windesheim zich al jaren van bewust. Dit is dan ook de reden dat er opnieuw gekozen is voor een Axia-, Omnia-, en Telos-installatie. De verschillende partijen hebben de handen in een geslagen tijdens de herbouw en mede dankzij al deze medewerkers en de goede coördinatie, verloopt het project zeer voorspoedig.

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!