Axia Quasar: Een stijlvolle familie
donderdag 28 oktober 2021

Axia Quasar: Een stijlvolle familie

Quasar XR top view

De Axia Quasar kennen we al een tijdje als de vlaggenschip broadcast mixer van Telos Alliance. Deze lijn is nu uitgebreid waardoor Quasars design en verfijnde Audio over IP (AoIP) technologie nu bereikbaarder is voor iedereen. De Axia Quasar consoles zijn onderdeel van het Livewire+/AES67 ecosysteem waardoor ze gemakkelijk communiceren met andere apparaten en studio’s in ditzelfde netwerk. 

De Axia Quasar lijn is ontworpen aan de hand van customer feedback van over de hele wereld en ergonomische studies. Hierdoor zijn de Quasar onderdelen voorzien van een gestroomlijnd design met krasbestendige werkoppervlakken en onderdelen die robuust genoeg zijn voor een leven lang gebruik. 

In elk console bevindt zich een 12.1-inch touchscreen waarop zowel een versimpelde als een expert weergave mogelijk is, zo kan iedereen de Axia Quasar mixers op zijn niveau gebruiken. Door dit touchscreen is het niet nodig om een externe display aan te sluiten maar het kan natuurlijk wel. 

Quasar SR
De Axia Quasar SR is de echte nieuweling en is de opvolger van de populaire Axia Fusion. Deze nieuwe Quasar is vergelijkbaar in prijs met de Axia Fusion maar verschilt wel degelijk qua looks. De Axia Quasar SR fader modules zijn uitgerust met een gestroomlijnd design en heeft dezelfde afmetingen als de Axia Quasar XR fader modules

Quasar SR top view

De SR-fader module bestaat uit vier faders en kan tot maximaal 32 faders worden samengesteld. De RGB-ledbar onder de faders zorgt ervoor dat je direct het type bron kun je onderscheiden en je console er zeker uitspringt in je studio.

Quasar XR
De Axia Quasar console zoals we hem kennen krijgt een grote systeem update naar Quasar v2.0. Hiermee wordt de originele Quasar console een Quasar XR. Deze update is voor huidige Quasar gebruikers gratis te installeren. Quasar XR voegt schaalbaarheid en modulariteit toe aan de oorspronkelijke console. Daarnaast introduceert v2.0 Quasar Soft and Quasar Cast remote control, volledige integratie met Telos Infinity VIP intercom producten en support voor de nieuwe accessoire modules. 

Doordat de Quasar XR standaard remote te bereiken is wordt het makkelijker gemaakt om vanuit huis te werken en is er meer flexibiliteit in het aantal benodigde kanalen in de Quasar Engine. Er wordt gestart vanaf 16 fader kanalen en kan opgeschakeld worden in blokken van 16 tot 64 kanalen. 

De Quasar XR is een top-of-the-line mixer en een aantal grote verschillen met het Quasar SR model. Hetgeen dat gelijk opvalt is dat er naast de faders LED meters zijn ingebouwd. Deze meters geven het signaal niveau van de bron weer.

Quasar XR heeft de looks

Ten tweede zijn de faders van de Quasar XR modules gemotoriseerd. Dit is een echte must have voor complexe workflow waarin gebruik gemaakt wordt van layers of voor gebruik met geavanceerde remote oplossingen. Door deze motor faders kunnen vooraf ingestelde faderposities de bediening van de console aanzienlijk makkelijker maken. 

Ook kunnen de Quasar XR modules vrij gekoppeld worden aan een Master Module. Hierdoor is het mogelijk om een fader module uit te wisselen met een andere console. Zo kun je er bijvoorbeeld een als reserve klaar hebben liggen voor het geval er koffie wordt geknoeid.

Quasar Soft
Quasar Soft is een customizable oplossing waarmee het Quasar oppervlak bediend kan worden vanuit een browser. Er kunnen tot acht HTML-5 pagina’s gegenereerd en geconfigureerd worden om elk van de 64 ingangskanalen, plus een monitorgedeelte of zelfs het hele mastergedeelte van de console weer te geven. Quasar Soft wordt automatisch meegeleverd bij de Quasar XR consoles en is een optionele upgrade bij de Quasar SR consoles. 

Quasar Soft and cast on remote

Dit stukje software bevat ook Quasar Cast, een remote monitoring oplossing waarmee je kunt luisteren naar elke Livewire+/AES67 stream in het netwerk via dezelfde webbrowser. Luister naar wat er gebeurt in de studio en op de radio terwijl je de console op afstand bedient met behulp van Quasar Soft. 

Accessoire modules
Axia Quasar biedt ook meerdere modules die los in een tafelblad gemonteerd kunnen worden. De eerste is een module waarmee je op afstand de microfoon aan/uit, mute en talkback knoppen kunt besturen. Ook kan via deze module zelf een bron gekozen en het volume aangepast worden. 

Accessoire modules voor Quasar

De uitgebreidere module heeft naast de eerdergenoemde functies ook een gemotoriseerde fader welke elk van de Quasar microfoon kanalen kan bedienen. Deze modules kun je gebruiken als ‘studio gast productieregeling’, de persoon op deze plek heeft dus zelf de volledige controle over zijn of haar microfoon en hoofdtelefoon. 

Wil je weten welke samenstelling van Quasar modules geschikt is voor jouw situatie? Neem contact met ons op via het formulier onder dit artikel en we gaan voor je aan de slag. 

Voor meer informatie kun je ook de webinar van Telos Alliance zelf terugkijken. Hierin laten ze beide modules en hun werking zien

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!