maandag 28 september 2020

AoIP studio voor Omroep Het Hogeland

Omroep het Hogeland is live! De installatie van de Audio over IP studio werd gerealiseerd door Triple Audio engineers.

De studio van Omroep het Hogeland is volledig AoIP. Voor beide partijen is dit een groot voordeel: support kan op afstand aangeboden worden. Erg handig, als je bedenkt dat de afstand tussen Omroep het Hogeland en Triple Audio ongeveer 200 kilometer is. Omroep het Hogeland heeft gekozen voor apparatuur van de hoogste kwaliteit. Deze keuze zorgt ervoor dat de omroep klaar is voor de techniek van de toekomst.


Axia iQ
Als mix console gebruikt Omroep Het Hogeland de Axia iQ 8-Fader werkoppervlak in combinatie met de 8-Fader uitbreiding. Het basissysteem bestaat uit een iQ 8-fader Main Frame en een QOR.16 geïntegreerde console engine, een DSP-gebaseerde mix engine die ook analoge en digitale audio-I/O, GPIO en een aangepaste, nul-configuratie ethernetswitch bevat. Bij Omroep Het Hogeland is hier nog de 8-fader uitbreiding aan toegevoegd.

Omnia VOLT
De zendlijnprocessor van Omroep Het Hogeland is de Omnia VOLT. Bij Triple Audio zijn we fan van deze soundprocessor; je laat de concurrentie ver achter je. Omnia VOLT is een veelzijdige processor met veel functies tegen een instapprijs. De VOLT is perfect voor Omroep Het Hogeland. Op dit moment zendt Omroep Het Hogeland uit via een webstream en via het TV kanaal; maar, als de omroep later ook op FM wilt uitzenden, is dit geen enkel probleem voor de VOLT.

Daarnaast is er geen gedoe met het installeren van de VOLT en zijn de standaard presets erg goed en makkelijk te tweaken/aanpassen.

SmartControl
Triple Audio SmartControl maakt het mogelijk om verschillende control protocols met elkaar te verbinden. Er zijn verschillende protocollen beschikbaar in SmartControl en dit worden er steeds meer. Omroep Het Hogeland gebruikt SmartControl om de Philips Hue lampen te combineren met de Axia iQ als signalering voor de studio. Bekijk hier de video over SmartControl. 

Comrex VH2
ISDN is gestopt, dus telefonie in een studio vraagt om een moderne oplossing. De Comrex VH2 VoIP telefoonvork is het antwoord. De Comrex VH2 zorgt voor uitstekende kwaliteit telefonie zonder echo of vervorming. Daarnaast is het met de VH2 mogelijk om met 2 lijnen tegelijk te bellen.

Bekijk de Timelapse van de installatie door Triple Audio!Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!