vrijdag 18 mei 2018

ANP over op AoIP

ANP is verhuisdnaar het WTC in Den Haag en heeft de oude studio’s achtergelaten in Rijswijk. Aan Triple Audio de taak om de drie studio's in het nieuwe ANP pand te voorzien van spiksplinternieuwe techniek. Als je tegen Triple Audio zegt dat je nieuwe studio’s wilt, dan krijg je ook echt de nieuwste studio’s. Triple Audio heeft het project van A tot Z uitgevoerd en turn-key opgeleverd, van het ontwerpen van de installatie en het studiomeubilair tot de installatie op locatie.

Plug and play
Het ANP werkt volgens het cloud principe, wat inhoudt dat alles overal moet kunnen werken en maximaal moet kunnen meegroeien. Daarom is er gekozen om alle drie de studio’s volledig Audio over IP te maken, wat betekend dat ieder audiosignaal getransporteerd en gerouteerd wordt over een (standaard) ICT netwerk. Het gebruik van standaard netwerken om broadcast audio over te transporteren zorgt voor schaalbaarheid, iets wat niet mogelijk is bij traditionele (TDM) frames.


Doordat AoIP werkt op standaard netwerken, is het mogelijk om studio apparatuur al van te voren te configureren, zodat het op de locatie enkel nog plug and play is. Daarnaast bouwt Triple Audio de studio’s eerst zo volledig mogelijk op in het eigen techlab. Dit verkort de doorlooptijd van de installatie enorm, zo heeft de installatie van de drie studio’s bij het ANP slechts twee dagen in beslag genomen.

Techniek
De drie studio’s zijn uitgerust met Axia DESQ consoles. Deze consoles beschikken over 6 fader kanalen en hebben daarmee alles te bieden wat van belang is bij een kleine productie studio/edit, zoals bij het ANP. Daarnaast worden Comrex BRIC-Links gebruikt als IP codec en de Comrex VH2’s als telefoon(VoIP) vork.

RGBWW ledstrip
Leuke finishing touch, in het gemaakte meubel zit een RGBWW ledstrip die mee schakelt met de mengtafel. Zo wordt de rand van het meubel rood wanneer de microfoon open staat en mooi warm wit als de microfoon dicht staat. Ook zijn er vele mogelijkheden denkbaar zoals het blauw knipperen wanneer de telefoon overgaat.

De binnenkant van een van de nieuwe ANP studio'sTwee nieuwe studio's van ANPDe nieuwe ANP studio's

Neem contact met ons op.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel interesse of vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!